fbpx
Urolog

Problem učestalog mokrenja

Naša čitateljka ima problem učestalog mokrenja dok joj je urinokultura negativna te se obratila urologu za pomoć.

Pitanje:

Poštovanje,

Imam problem već 2 meseca sa učestalim mokrenjem. U urinokulturi nemam bakterija. Dva puta sam je radila. U običnom urinu imam. Doktorka mi je ustanovila cistitis i prepisala Ciprocinal. Od njega mi je bilo bolje. Međutim, nakon prestanka uzimanja leka, opet isto mi se vratilo. Sada pijem Uricin, koji mi je takođe prepisala, ali od njega ne osećam nikakvo olakšanje. Prvi put u životu imam ovaka problem.

Ujutru osećam peckanje i mokraća je jarko žuta. U toku dana nemam problem, jer pijem dosta tečnosti. Tada mi je mokraća normalne boje, ali mokrim po 12 do 15 puta na dan. I to ne bude normalno mokrenje, već kada mokrim i dalje imam pritisak u bešici, kao da tek treba da mokrim. Tada mokrenje postaje otežano i ispuštam po 2-3 kapi bukvalno. Pre mesec dana me je to i noću mučilo, ali više ne. Sada samo preko dana imam te probleme. Šta mi vi predlažete? Da li ovo može da bude nešto ozbiljno? Hvala unapred. Volela bih da čujem vaše mišljenje.

ranica na grlicu materice 3

Odgovor urologa: Problem učestalog mokrenja

Pozdrav,

Ukoliko su urinokulture negativne i bakterijski uzročnik infekcije nije identifikovan u svakom slučaju moramo razmišljati o hroničnoj iritaciji mokraćne bešike koja nastaje kao posledica infekcije. Ukoliko su tegobe blagog inteniziteta i nemate temperaturu mislim da nema smisla da uzimate dalje antibiotike. Preporučio bih Vam preparat koji oblaže mokraćnu bešiku i smanjuje iritaciju. Ponovite nalaz urinokulure periodično.

Problem učestalog mokrenja
Problem učestalog mokrenja

Puno pozdrava

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Ostale odgovore na pitanja možete pročitati OVDE!

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da omogućimo NOVE odgovore na pitanja urologa! 

Reklame

Dr Dimitrije Jeremić

Dr Dimitrije Jeremić rođen je u Novom Sadu 11.11.1980. godine. Medicinski Fakultet u Novom Sadu, upisao je 1999.godine. Od 2007. zposlen u Kliničkom centru Vojvodine i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Deo specijalizacije proveo u univirzitetskoj Klinici Royal Hallamshire Hospital u Velikoj Britaniji. Doktorirao na temu karcinoma prostate u 2015. godini. Tečno govori engleski jezik. Trenutno glavni fokus u stučnoj praksi u domenu funkcionalne urologije: poremećaji mokrenja, stres inkontinencija nakon porođaja.

Related Articles

Back to top button