Pukao frenulum - šta raditi?

 

Povreda frenuluma

Dobar dan, doktore!

Želeo bih da Vas zamolim za jedan savet. Pukao mi je frenulum. Sada ne znam šta da radim. Zbunjen sam. Sada me ne boli. Da li će to da zaraste ili moram da se javim urologu? Uvek kada sam sa devojkom osetim kao da me steže i zaboli. Da li treba da uzmem neki lek ili da tako ostavim i ne diram ništa? Molim Vas što pre da mi odgovorite!

Poštovanje. R

ODGOVOR:

 

Poštovani R, povrede frenuluma u najvećem broju slučajeva imaju blage simptome koji ne zahtevaju lečenje. Nažalost u pojedinim slučajevima, kao što je Vaš, dolazi do trajne pojave odreženih tegoba. Ukoliko je povreda veća dolazi do prekida krvnog suda koji se nalazi u frenulumu i do pojave krvavljenja, koje se često hitno hirurški zbrinjava. Lekovi ne postoje za ovo oboljenje, terapija je hirurška. Potrebno je da se javit urologu i da se posavetujete o intervenciji koja se naziva frenulotomija - presecanje frenuluma. Ukoliko imate još pitanja slobodno me kontaktirajte.

 

Puno pozdrava.

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Kontakt: 060/489-2778

Pitanja za urologa možete poslati na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i dobićete odgovor u što kraćem roku.

 

Pitajte stručnjaka

More Articles