Porodična trpeza

Rezanci za supu

SASTOJCI

(osnovna mera):

100g brašna

1 malo veće jaje

malo soli

PRIPREMA:

Staviti brašno u posudu, razdvojiti malo sredinu i tu staviti jaje i so. Zamesiti testo da bude glatko. Zamotati ga u alu-foliju i staviti najmanje na sat vremena u frižider.
Izravnati ga oklagijom. Iseći na trake. Ostaviti neko vreme da se suše pre propuštanja kroz mašinu za pravljenje rezanaca (ili rezanja nožem).


Napravljene rezance rastresti  na pletenoj krpi i ostaviti neko vreme da se osuše. Mogu duže vreme da budu u papirnoj kesi na sobnoj temperaturi, a takođe i zamrznuti u zamrzivaču.

 

Diskutujte o receptima i pripremi hrane, pitajte šta vam je nejasno i podelite sa nama vaše recepte na podforumu - PORODIČNA TRPEZA
(kako bi mogli da vidite kategorije foruma, čitate tuđe postove i učestvujete u raspravi na forumu, potrebno je da se registrujete)