terapija za upalu jajnika
Terapija za hroničnu upalu jajnika

Poštovanje, doktorka!

Potrebno mi je vaše mišljenje jer sam u velikoj nedoumici. Prilikom ručnom pregleda, doktorka mi je rekla da imam hroničnu upalu levog jajnika. I da bi trebala da primam gentamicin i klindamicin injekcije u istom danu u razmaku od 10 min. Ali samo uz prisustvo lekara. Kada odem u dom zdravlja i to kažem, niko neće, jer kažu da je to jaka terapija, i da na mom mestu ne bi. I da je pitanje koliko će mi to pomoći. Obratila sam se na dva, tri mesta i isti je odgovor. A ta doktorka kaže da moram da primam. Zbunjena sam i ne znam šta uraditi. Pa bih volela i vaše mišljenje čuti. Hvala unapred.

Odgovor ginekologa:

Postoji značajna razlika u simptomima između akutne i hronične upale jajnika. Ako je lekar postavio dijagnozu, a ti imaš neke tegobe terapija je potrebna svakako. Opet mislim da je za početak dovoljan jedan antibiotik, npr. samo Gentamicin. Ne znam zašto niko neće da vam daje terapiju, ako imate nalaz sa potpisom i pečatom lekara.To bi trebalo da bude u okviru obaveza primarne zaštite, dakle doma zdravlja. Pozdrav

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija "Taurunum medical"

Sva pitanja dr Simić možete postaviti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Booking.com