terapija fluomizin trudnoca
Terapija Fluomizin zbog bakterija u trudnoći

Streptokoke i entoerokokus u vaginalnom brisu

Poštovana Aleksandra,
Molim Vas za mišljenje. Trudnica sam, 17. nedelja. Prvi put u životu imam ovakav nalaz vaginalnog brisa (inače na 6 meseci idem kod ginekologa).
1. Streptococcus agalactiae(grupa B) - mali broj
2. Enterococcus sp. - mali broj
Terapija mi je data Fluomizin vaginalete 6 dana.

Da li mislite da je potrebno još nešto, antibiotik? Kako se dobijaju ove bakterije? Kako i koliko brzo se leče? Da li se vraćaju? Da li postoji neki prirodno lek koji mogu uz ove vaginalete da uzimam? Da li može bebi nešto da bude dok je u stomaku? Mnogo sam se uplašila.
Hvala mnogo na bilo kakvom savetu.

Pozdrav,
Dragana

Odgovor ginekologa:

Draga Dragana,

Mislim da treba da završiš propisanu terapiju i da nakon nje ponoviš briseve, pa ako bude potrebno da se koriguje terapija po novom antibiogramu. Prouzrokovači koje si mi navela su svakako bili u malom broju, tako da mislim da nema razloga za zabrinutost, a ni razloga da samoinicijativno uzimaš neku drugu terapiju. Enterokok spada u prirodnog stanovnika debelog creva, a pošto je taj organ anatomski blizak vagini dešava se da se nađe u brisu i vrlo često ne moraš imati simptome. Nemoj da se plašiš mislim da će sa bebom i sa tobom sve biti u redu.

Veliki pozdrav.

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija "Taurunum medical"

Sva pitanja Sandri možete postaviti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Booking.com